Veikkaus on suomalaisten oma peliyhtiö. Pelien koko tuotto eli veikkausvoittovarat käytetään meidän kaikkien Suomessa asuvien hyväksi. Avustuksilla tarjotaan suomalaisille mahdollisuuksia harrastaa, liikkua, pysyä terveenä ja tervehtyä. Avustuksilla tuetaan monenlaista vapaaehtoistoimintaa ja mahdollisuuksia kuulua joukkoon. Pelien tuotoilla autetaan myös arjen kriisitilanteissa, tuetaan erityisryhmiä sekä tieteen tekemistä ja hevosurheilua.

Taide ja mahdollisuus
parempaan elämään kuuluvat yhteen.

Ilman avustuksia jäisi myös moni kulttuurielämys kokematta. Avustuskohteita on tuhansia ympäri Suomea ja kertyvää rahaa miljardi euroa vuodessa. Tuosta reilusta miljardista kulttuurin ja taiteen osuus on lähes 250 miljoonaa euroa.

Rahapelejämme pelaavat lähes kaikki aikuiset suomalaiset, ja meillä on yli kaksi miljoonaa etuasiakasta. Pelien tuotoilla tarjotaan mahdollisuuksia parempaan elämään. Taide on tässä tärkeässä tavoitteessa kiistatta avainasemassa. Taide ja mahdollisuus parempaan elämään kuuluvat yhteen. Taide on jokaiselle meistä hyvin usein henkilökohtainen kokemus – taide puhuttelee, taide keskusteluttaa, taide luo merkityksiä ja laajentaa ymmärrystämme.

Kuuluakseen kaikille
taiteen tulee olla saatavilla kaikille.

Taide tarvitsee myös tekijänsä. Me veikkauslaiset olemme ylpeitä siitä, että olemme osa sitä ketjua joka mahdollistaa taiteen tekemisen ja taiteen kokemisen. Pidämme tärkeänä esimerkiksi sitä työtä, jonka avulla huolehditaan ja edistetään taiteen saatavuutta ja saavutettavuutta. Kuuluakseen kaikille, taiteen tulee olla saatavilla kaikille.

Veikkaus ja pelien tuotosta avustusta saavat järjestöt valtaavat Porin SuomiAreena-viikolla 16.–20.7. Yhdessä järjestämme kiinnostavaa ohjelmaa koko viikon ajan. Ohjelman kautta teemme näkyväksi sitä, mitä Veikkauksen tuotoilla tehdään ja saadaan aikaiseksi. Tekeminen kytkeytyy vahvasti SuomiAreenan kolmeen teemaan: vastuullisuus, turvallisuus ja suvaitsevaisuus. Teemoja jotka ovat myös taiteessa hyvin usein läsnä – perustellusti.

Piipahdathan päivittäin Antinkatu 5 -lavan luona klo 14.30 – 15.30. Viikon lopuksi perjantaina 20.7. järjestämme yhteistyössä Taiteen edistämiskeskuksen kanssa paneelikeskustelun otsikolla Taide hyvin, kaikki hyvin – Mihin Suomi tarvitsee taidetta? Keskustelussa mukana mm. Tarja Halonen, Juha Hurme ja Olavi Uusivirta. Taiteen edistämiskeskus on perjantaina 20.7. mukana myös Veikkauksen teltalla Kansalaistorilla.

Vuosi 2018 on Taidetoimikuntien 50-vuotisjuhlavuosi. Haluan lopuksi onnitella Taidetoimikuntia merkkivuodesta!

#mahdollisuuksia
#taiketukee
#taiteilijatekee
#veikkaus